Flex-onderwijs

Voor € 60,44 per jaar bieden wij

Inclusief tools voor

Voor € 60,44 per jaar bieden wij

Zzp of interim: het onderwijs heeft jou nodig!

Wil jij vanuit jouw onderwijskundige ervaring én hart tijdelijk verlengstuk zijn van een school? Via Flex-onderwijs behoud jij je zelfstandigheid en kan je vanuit jouw autonomie en expertise bijdragen aan goed onderwijs.

Sinds 2018 brengt Flex-onderwijs zelfstandige onderwijsprofessionals en scholen bij elkaar. Zonder tussenkomst of bemiddeling. Bevoegde zzp’ers of interimmers met actuele onderwijservaring vullen tijdelijk of structureel taken en opdrachten in. Zo ontlasten zij het kernteam van de school en blijven onderwijsprofessionals behouden voor het onderwijs.

Waarom flex-onderwijs?
Wist jij dat met jou maar liefst een derde van de onderwijsprofessionals buiten het onderwijs werkt? Inmiddels is deze groep (stille reserve) verdubbeld tot meer dan 90.000 personen. Er gaat op deze manier veel aan goed onderwijs verloren. Flex-onderwijs wil dit tegengaan.

Waarom zzp’ers?
Als zelfstandige ben je het gewend om de schouders eronder te zetten en verder te kijken dan alleen het probleem. Je hebt ervaring in het onderwijs en waarschijnlijk ook in andere gebieden en branches. Dat in combinatie met het feit dat je flexibel inzetbaar bent, maakt jou van meerwaarde voor scholen.

Het onderwijs geld besparen
Flex-onderwijs is geen bureau maar een platform. Zo besparen wij het onderwijs veel kosten, onderwijsgeld. Als zzp’er kan jij gewoon je uurtarief rekenen. Zo lever jij niets in terwijl je toch bijdraagt aan minder uitval van jouw onderwijscollega’s in loondienst.

Zet jouw meerwaarde in en behoud je vrijheid als zelfstandig ondernemer. 

Word flexer bij flex-onderwijs. 
Ik heb een vraag
werkwijze
Ben ik een flexer; check

Essentieel document tegen schijnzelfstandigheid

Eenvoudig een referentie toegevoegd aan jouw profiel

Een betere vindbaarheid van jouw site middels linkbuilding

Informatie over pensioen, administratie en verzekeringen 

Heb jij een bepaald initiatief? Geef het een podium!

Middels de Kennisbank delen Flexers informatie

Aanmelden

€60,44 per jaar. Geen bijkomende kosten.

Profielbeheer

Bepaal 24/7 jouw zichtbaarheid en voorkeur

Opdracht

Direct of middels een flexaanvraag.

Facturatie

Verstuur zelf de factuur naar de opdrachtgever

Zzp'ers ontvangen hetzelfde uurtarief
Scholen per uur

Volgens artikel 32 in de wet PO mag je als zzp’er in het onderwijs werken. Minister Slob heeft er onlangs (april 2019) dit over gezegd.

Deze “flexwet” is niet van toepassing op zzp’ers. De school heeft niet te maken met een persoon, maar met een bedrijf. Lees meer..

De wet Werk Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is sinds jan 2020 de vervolgwet op de WWZ. Net als bij de WWZ geldt ook bij de WAB dat een zzp’er via Flex-onderwijs geen persoon is maar een bedrijf. Lees meer..

Deze wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) is in 2016 in het leven geroepen om te voorkomen dat de zzp’er als een schijnzelfstandige wordt ingezet. 

Schijnzelfstandigen zijn zelfstandigen die maar voor één opdrachtgever werken en dus eigenlijk in loondienst behoren te zijn. De belastingdienst let hier sinds 2020 extra goed op. Lees meer..

Om schijnzelfstandigheid te voorkomen, wordt een modelovereenkomst [geen werkgeversgezag] gebruikt. De school en de zzp’er ondertekenen deze modelovereenkomst. Lees meer..

Onderwijs is vrijgesteld van btw, ook wanneer onderwijs gegeven wordt door een zelfstandig ondernemer.

Als je beroepsonderwijs geeft – coachen van een collega zou hier ook onder kunnen vallen – is een registratie bij het CRKBO verplicht om zonder btw te mogen factureren. Lees meer..

Andere informatie nodig? Wij helpen je!

Deze pagina/informatie delen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
error: Linken mag wél..