Flex-onderwijs

De 22 voordelen

Als eerste in Nederland introduceert Flex-onderwijs de onderwijsbevoegde zzp’er als verlengstuk en ondersteuning van een school. Tijdelijk, maar structureel. Dit doen wij op een manier die kosten bespaart en goede onderwijsprofessionals behoudt.

Door op een bewuste manier gebruik te maken van de stille reserve hebben we per direct meer mensen in het onderwijs. Tegelijkertijd dragen zij bij aan het behoud van de collega in loondienst. Samen zijn we de alleskunner!

Op flex-onderwijs staan honderden zzp’ers ingeschreven. Scholen kunnen via onze openbare platforms gratis een zzp’er vinden en rechtstreeks contact opnemen met een geschikte zelfstandige onderwijsprofessional. Zo wordt het kernteam per direct ontlast.

Voordelen voor de leerling

Leerlingen krijgen onderwijs van meerdere experts. Middels een lesdag of bijvoorbeeld tijdens een themadag/gastles brengen zzp’ers de buitenwereld op een natuurlijke manier in de klas

Meer continuïteit – oftewel een vertrouwd gezicht voor de groep – omdat de zelfstandige uitval kan voorkomen.

Een kwalitatief hoogstaand lesaanbod doordat leerlingen les krijgen vanuit een specifieke aanbod dat aansluit bij de hulpvraag

Voordelen voor de leraar

Kunnen vertrouwen op kwalitatief goede vervangers

Invulling vanuit een gerichte hulpvraag in plaats van wie er nog beschikbaar is.

Door flexibele inzet vanuit een duurzaam doel is er ruimte voor eigen ontwikkeling [duurzame inzetbaarheid].

Voordelen voor de school

Door inval voor uitval – duurzame inzetbaarheid, werkdrukverlaging – blijven huidige professionals voor het onderwijs behouden!

Kunnen rekenen op actuele kennis, vaardigheid en ervaring van de zzp’ers. Zzp’ers zijn ondernemer. Om hun eigen onderneming in stand te houden, zullen ze zichzelf blijven uitdagen en hun talenten blijven ontwikkelen

De beschikking over een onbeperkt aantal experts

Alleen de gewerkte uren worden uitbetaald

Flex-onderwijs werkt volgens de regels van de Belastingdienst mbt inzet zzp. Wij vertellen u er graag meer over

Vanuit ondernemende leraren komt een andere belevingswereld de school in. Denk bijvoorbeeld aan zzp’ers met vaardigheden als trainer, fotograaf, methodemaker of therapeut. We noemen dit ook wel hybride docentschap 2.0.

Verschillende scholen kunnen -tegelijkertijd- gebruikmaken van dezelfde personen

Voordelen voor de zzp'er

Vanuit eigen passie (gecombineerd met autonomie) betrokken blijven bij het onderwijs

Kwaliteit toevoegen aan het onderwijs waardoor collega’s in loondienst met meer plezier hun werk kunnen blijven doen.

Als ondernemer aan het werk in het onderwijs is flexibel met je tijd omgaan. Dat wil zeggen dat er ruimte is voor (verbinding met) andere projecten

Laat je uitdagen en ervaar waar je het best tot je recht komt. 

Directe benadering levert jou de vrijheid op die de school tegelijkertijd bemiddelingskosten bespaart.

Wat zijn de nadelen?

Nadelen zijn er eigenlijk alleen voor de zelfstandige. Zij lopen het risico van geen werk en daarmee geen geld. Deze onzekerheid gaat samen met een mate van vrijheid. Dit is een bewuste keuze van de onderwijszelfstandige. Voor het onderwijs zijn er geen risico’s of nadelen zolang de zelfstandige tijdelijk wordt ingezet vanuit behoefte van het kernteam (en zonder overbodige kosten!).