Pagina voor leden

Met jouw inschrijving ben jij goed te vinden door scholen die voor goed onderwijs staan; onderwijs vanuit wat nodig is ipv wat de opties zijn.

Voorwaarde is wel dat jouw profielpagina zo goed mogelijk ingevuld is. Hoe je dat doet, lees je op de Kennisbank. Hier vind je onder meer hoe de profielenlijst, support, referenties en berichtenbox werken en ook waar je aan moet denken bij het invullen van je beschikbaarheid en uurtarief.

Aan welke regels dienen zzp’ers en scholen zich te houden bij een opdracht? Lees het hier. Of wil je weten waar je als startende zzp’er aan moet denken? 

De Modelovereenkomst Geen Werkgeversgezag voorkomt dat jij als schijnzelfstandige wordt aangezien. Ben je aangemeld en heb je betaald? Dan staat een link in je welkomstbericht (berichtenbox) naar de download. Je kunt deze modelovereenkomst, na het downloaden, zelf aanpassen.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) heb je nodig wanneer je met leerlingen/kinderen werkt. Een VOG is een halfjaar geldig. Ben je aangemeld en heb je betaald? Dan kun je een VOG aanvragen via de link in je welkomstbericht (berichtenbox).

Een school kan jou een contactverzoek (alleen naar jou) of een FlexAanvraag (naar iedereen die voldoet aan de wensen) sturen. Bij een contactverzoek reageer je uiteraard altijd. Bij een FlexAanvraag reageer je alleen als je kan.

Lees meer over de spelregels van de zzp’er en de school bij een flexaanvraag

Vindbaarheid is de sleutel voor iedere zelfstandige. Uiteraard helpt het openbare platform daar optimaal aan bij. Heb je een eigen website? Het loont in dat geval om terug te linken. Hiermee stijgt de waarde van de ‘Linkbuilding’ waardoor beide sites hoger op de google-lijstjes komen. Zo heb je het inschrijfgeld er eigenlijk al direct uit! Linken kan met tekst of een afbeelding

We willen je vragen om te linken naar de informatie op de flex-site in plaats van de tekst over te nemen op jouw site. Waarom? Omdat teksten die zijn gekopieerd van een andere site of er heel erg op lijken, resulteren in een lagere positie op de google-lijst van zowel jouw site als die van flex-onderwijs.

Ondernemer/zelfstandige ben je nooit in je eentje.. Via Flexvoorelkaar.nl kun je jouw onderneming/project/idee delen of juist kennismaken met je collega-ondernemers. [update; aan deze site wordt nog gewerkt. Tot die tijd hebben we op de kennisbank deze optie staan]

Flex-onderwijs is een openbaar platform. Dat betekent dat niet alleen scholen maar ook recruiters of bemiddelaars jou kunnen vinden. Flex-onderwijs is ontstaan vanuit de overtuiging dat het geld dat opgaat aan bemiddeling beter besteed kan worden aan andere zaken binnen het onderwijs. Ook denken wij dat een zzp’er heel goed zelf kan bepalen of een opdracht past. Dit wordt bevestigd door het feit dat 91% van de zzp’ers op dit platform principieel tegen inzet via een tussenpartij is.

Natuurlijk ben je geheel vrij om in te gaan op een aanbod van een bemiddelaar of recruiter. Let dan wel op de kleine letters. Er zijn partijen bij die zzp’ers verbieden zelfstandig contact met de school op te nemen of bij andere platforms aan te sluiten. Mocht je bij een school in loondienst willen, dan is deze vaak verplicht een boete aan de tussenpartij te betalen. 

Overigens zijn wij van mening dat een eenmalig bedrag voor de bemiddeling redelijker en logischer dan een percentage per uur. De tussenpartij neemt immers niet jouw administratie, verzekeringen et cetera over wat betekent dat er geen werk-per-uur aan vastzit.