Overeenkomst aanmaken

Overeenkomst van opdracht incl geen werkgeversgezag

Tot maart 2021 kreeg je een goedgekeurde overeenkomst van Flex bij aanmelding op het platform. Dit deden wij omdat het onderwijs vaak vergat een overeenkomst voor te stellen en werken zonder overeenkomst voor niemand voordelig is.

Vanaf 2021 werd het zzp’schap normaler en boden ook scholen overeenkomsten aan die overigens meer leken op loondienst dan zzp. Daarnaast werd het duidelijk dat er zzp’ers zijn die hun eigen wensen boven de wensen goed zzp-schap plaatsten en hiermee de overeenkomst aanpasten. Doordat ze het logo van Flex hebben laten staan, betekende dit veel vraagtekens over de missie van Flex en de aangesloten zzp’ers.

Daarom hebben we hard gewerkt aan een tool waarbij de zzp’er niets betaalt maar wel zekerheid heeft van een juiste overeenkomst en administratie. De school betaalt 5% welke een schrijntje is als je weet wat deze tool, naast de inzet van zzp’ers, ze bespaart.

Bij een flexaanvraag is de tool verplicht omdat we vanuit flex hier een verantwoordelijkheid in hebben. Met individuele benadering kunnen school en zzp’er kiezen of ze de tool wel of niet gebruiken.

Hoe werkt het dan nu?

  1. Je bespreekt met de school het uurtarief, de periode en de taakomschrijving.
  2. De school gaat naar jouw profiel en biedt middels de knop “overeenkomst voorstellen” jou een overeenkomst aan. Uurtarief, periode en taakomschrijving worden ingevuld.
  3. Jij en de school ondertekenen deze overeenkomst online en kunnen na ondertekening deze downloaden als pdf.
  4. Als je aan het werk bent noteer je de uren via het systeem. Wij raden aan dit per 5 werkdagen te doen.
  5. De schoolleider accordeert de uren en ontvang de factuur in de mailbox
  6. Jij vindt de factuur voor jouw administratie bij Tools > Facturen
  7. De school maakt het bedrag (incl 5%) over op rekening van Flex. Vervolgens staat het binnen een seconde op jouw rekening (indien je je IBAN het toegevoegd aan je profiel)
  8. Na afloop van de opdracht wordt de school gevraagd een referentie achter te laten over jouw werkzaamheden. Deze komt op jouw profielpagina.

    Waarom op rekening van Flex? Zo besparen we de school een factuur en we weten zeker wanneer het betaald is. Is het niet tijdig betaald, dan sturen we automatisch betalingsherinneringen. (standaard is 14 dagen)