Over ons

Over ons

Flex-onderwijs bestaat sinds 2018. Jan-Willem Duim (leerkracht basisonderwijs sinds 2007) merkte dat het lerarentekort een andere reden had dan het tekort aan onderwijsbevoegden. Het vraagt anders organiseren en daar kan een openbaar platform uitkomst in bieden. 

Het werk van alleskunner is steeds moeilijker vol te houden en hiermee groeit de werkdruk. Als zelfstandige besloot hij dit te ontdekken of zelfstandige hierin een positieve bijdrage konden leveren. het platform groeide hard. Na 2 jaar was er naast Flexleerkracht ook flexdocent en flexadvies. In totaal telde Flex-onderwijs in 350 aangesloten zelfstandigen(2020). Bewuste zelfstandige die bewust hun diensten zonder tussenpartij (overhead) willen aanbieden.

In 2019 werd de beslissing genomen om het platform te professionaliseren. De kennis en kunde van Dennis Jungerius kwam als geroepen. Dennis (info volgt)

Vanaf 31 januari 2020 hebben Dennis en Jan-Willem (vrienden sinds 1998) FlexPlus opgestart. Hiermee heeft Flex-onderwijs een goed geregelde bedrijfsvorm en kunnen we onze diensten nog beter en veiliger aanbieden. Op 9 mei 2020 is het platform voorzien van een upgrade.