Flex-onderwijs

Menukaart E
- personeel en ondersteuning -

E. (Extra) inzet van personeel en ondersteuning

Wij bieden op deze pagina FlexSuggesties  voor dit onderwerp van de interventie-menukaart. Ook vind je links naar openbare profielen van Flexers met deze expertise. Scholen kunnen zo direct contact met de helpende handen opnemen.

Inzet zal in de meeste gevallen pas na de vakantie zijn… Dat komt goed uit, want op dit moment is 95% namelijk reeds ingezet. De tip is wel om nu contact te leggen. Na de zomervakantie zou je achter het net kunnen vissen…

Wil je meer informatie over hoe Flex-Onderwijs werkt? Neem dan op met de initiatiefnemer of de ambassadeurs. Liever een belafspraak? Dat kan ook.

Klassenverkleining

€1350 per leerling

Voorbeeldberekening

Voor de €20.000 per jaar heb je 18,4 weken de klas door de helft. Je zou dit zelfs nog kunnen downgraden tot niet de hele dag

Klassenverkleining is zeer effectief maar volgens NPO ook duur. Dat hoeft niet..

Uitgaande van 15-20 leerlingen, dus de klas door twee, heb je een extra leerkracht nodig. Kosten: €1350 per leerling. Een klas van 15 is dat 20.000 euro.

Dit is omgerekend 370 uur of wel 9,2 volle weken.

Er van uitgaande dat je mbt lesaanbod wellicht maar 4 van de 8 uur kleine groepen nodig hebt, zit je al op 18,4 weken de helft van de groep.

Kosten van een extra lokaal zijn hierin niet meegerekend. Extra materiaalkosten zijn er niet.

Deze interventie heeft volgens onderzoek een leerwinst van 3 maanden.

Ken

Groepsleerkacht - Vakspecialist Muziek - Docent Bewegingsonderwijs - Trainer Rots & Water

Wasso

In het kader van de werkdrukverlichting kan ik de leerkracht of het gehele team ontlasten van taken en verantwoordelijkheden.

Onderwijsassistenten/instructeurs

€25.000 per jaar. (exclusief werkgeverslasten van ongeveer €11.000) 

Voorbeeldberekening
voor €36.000 heb je 600 uur beschikking over een expert! Dat zijn 30 weken halve dagen.

Denk aan het volgende voor je deze interventie toepast in je leeromgeving:

  1. Bij welke activiteiten kan een onderwijsassistent/instructeur effectief worden ingezet en bijdragen aan betere schoolprestaties, in plaats van alleen ondersteunende taken uit te voeren?
  2. Heb je geregeld dat leerkrachten/docenten en onderwijsassistenten/instructeurs begeleiding en training ontvangen, zodat ze leren om effectief samen te werken?
  3. Hoe voorkom je dat leerkrachten/docenten minder aandacht gaan besteden aan leerlingen die ook door de onderwijsassistenten/instructeurs worden begeleid?
  4. Heb je bedacht hoe je het effect van de inzet van je onderwijsassistenten/instructeurs gaat meten?

Onderwijsassistenten/instructeurs. Kosten worden geschat op 25.000 euro per jaar. Daar kun je bijna 500 uur iemand extern voor inzetten. Steeds een bevoegde instructeur met een andere expertise? Het kan bij invulling door zzp’ers

Deze interventie is vooral effectief met het inhalen van methodelessen. Effect wordt verdubbeld bij intensief programma door gekwalificeerde docenten.

Het voordeel van zzp-inzet is dat je niet vast zit aan de kwaliteiten van 1 persoon maar voor verschillende kwaliteiten verschillende mensen kunt inzetten. Een rijk aanbod!

Deze interventie heeft volgens onderzoek een leerwinst van 1 maand.

Marjolein

Graag draag ik mijn steentje bij op een manier die we samen passend vinden. Ik kan meedenken en doen op leerling-leerkracht of schoolniveau. Kijk op mijn profiel/website of neem direct contact met mij op. Ik kijk ernaar uit.

Nog even: ons doel

Simpel: maak een bewuste keuze! Weet dat alles kan maar gelukkig niet alles nodig is. Het belangrijkste is behoud van goed onderwijs voor leerling en leraar. Daar helpen we graag vanuit onze expertise en flexibiliteit aan mee