Het nieuws wordt ingelezen.
17 februari 2020
NAPNIEUWS (internetkrant) interviewt Jan-Willem Duim mbt oplossingen lerarentekort. Zijn flexleerkrachten een doekje voor het bloeden of zouden zzp'ers ook structureel een oplossing kunnen bieden aan het onderwijs.
BRON LEES DE TEKST
28 januari 2020
Flexleerkrachten Jos de Haas en Dieneke Damen-Bulthuis werden door RTV Noord twee dagen voor de staking gevraagd wat zij zouden kunnen betekenen voor het basisonderwijs en wat besturen hiervan vinden. Het was zowel in tekst als in geluid.
LUISTER MEE
18 januari 2020
Een interview met Jan-Willem Duim over het werken als zelfstandige in het onderwijs. Over het platform wilde de journalist niets weten. Achteraf blijkt dat de rest van het stuk PRO tussenpartij is. Om onjuiste associaties te voorkomen is gevraagd de foto te verwijderen van de telegraaf-site.
BRON LEES DE TEKST
7 december 2019
NRC vroeg zich af waarom er zo weinig leraren voor de klas willen staan en wat de rol van de zelfstandige leerkracht hierin is. Martin Lanting en Jannette Biemond (beide Flexleerkracht) vertellen wat de meerwaarde voor hen is en hoe zij een meerwaarde voor het onderwijs zijn gebleken. Krachtig stuk!
BRON LEES DE TEKST
2 december 2019
Blij met de ruimte die de AVS ons aanbiedt in onder andere Kader Primair van deze maand. #invalvooruitval, inspiratie voor de aangesloten directeuren over het kwalitatief/flexibel inzetten van zzp'er gericht op behoud van de leraar! PO en VO.
BRON [vanaf 6 januari] LEES DE TEKST
6 november 2019
De Telegraaf duikt in het omgerekende lerarensalaris. Het is natuurlijk appels met peren vergelijken, maar.. als je wilt investeren in het onderwijs, is de inzet van zzp’ers de goedkoopste manier om de onderwijzer+kwaliteit te behouden. Weten hoe het omgerekende lerarensalaris berekend is? Lees het hier.
BRON LEES DE TEKST
1 oktober 2019
1 van de 2 onderwijsdebatten, vanuit de grote steden, met een kruk voor Jan-Willem Duim

BEKIJK DEBAT (2 uur)
25 september 2019
Flexleerkracht Salina Lokerse over zelfstandige zonder tussenpartij. Over de vele voordelen van de Flexleerkracht voor het onderwijs (en de schooldirecteur tegenover haar).

BELUISTER FRAGMENT
6 september 2019
Flexleerkracht Monique van Deuveren: "Leerkrachten hebben te maken met heel veel druk. Als wij dan een paar uurtjes voor de klas kunnen komen, neemt dat veel last weg en scheelt dat weer ziekteverzuim."

BRON LEES DE TEKST
5 september 2019
Schoolleiders en de PO-Raad keuren de toename van zzp-docenten in het onderwijs af, omdat het volgens hen de kwaliteit onder druk zet en scholen op kosten jaagt. Dat is onterecht, vinden twee zzp’ers. “Wij zijn het probleem niet. Dat is het lerarentekort.”
BRON LEES DE TEKST
5 september 2019
Scholen in de regio Gelderland willen geen leerkrachten die zich als zelfstandige aanbieden. Men vindt de tarieven te hoog en is bang voor gedoe met de Belastingdienst. Jan-Willem Duim reageert
BRON LEES DE TEKST
4 september 2019
Mijlpaal: Flexleerkracht als term voor flexibele basisschoolleerkrachten in het nieuws.
BELUISTER
4 september 2019
Naar aanleiding van een artikel in Trouw waarin de zzp'er gezien wordt als 'dure oplossing die slecht is voor de kwaliteit van het onderwijs'
BRON BEKIJK
24 augustus 2019
3 freelance leerkrachten die toevallig(?) alle drie Flexleerkracht zijn, vertellen over het werk, de meerwaarde en het openbare non-profit platform.
BRON LEES DE TEKST
13 juni 2019
Flexleerkracht Tineke de Jong werd geïnterviewd door VuurKracht over haar stappen als zzp leerkracht en wat Vuurkracht en Flexleerkracht.nl daarbij konden betekenen.
WEBSITE LEES DE TEKST
18 april 2019
"De inzet van een zzp’er is een van de weinige overblijvende opties. Maar daarover bestaat veel onzekerheid. Mag het van de fiscus? Is het (te) duur? En hoe zit het met de kwaliteit? Naar School! zocht het uit."
FLIPBOOK LEES DE TEKST
13 april 2019
Onderwijsminister Arie Slob reageert op de mogelijkheid om zzp'ers in te zetten (toegestaan, ook om werkdruk te verminderen) en de wet DBA (scholen en zzp'ers lopen geen risico).
DIGISCHOOL LEES DE TEKST
4 april 2019
"Scholen en politici klagen over de woekerprijzen van flexwerkers. Commerciële bureaus harken als tussenpartij een boel geld binnen. Zzp'er Jan-Willem Duim probeert het tij te keren."
PDF LEES DE TEKST
Podcast
30 maart 2019
Meesterwerk van Jan Jaap Hubeek. Een mooie serie gesprekken over “zij die de kanteling of de versnelling van het onderwijssysteem inzetten”.
iTUNES SPOTIFY
Podcast
21 februari 2019
Een podcast door Dyonne Depondt (D-DEP) over 'de menukaart van het onderwijs' icm de Flexleerkracht.
SOUNDCLOUD MP3
22 februari 2019
Krachtbronnen is een lespakket voor basisscholen die hun leerlingen een brede ontwikkeling willen meegeven. De methode integreert burgerschap, sociaal-emotionele ontwikkeling en levensbeschouwing. Dat is efficiënt en tijdsbesparend.
PDF LEES DE TEKST
17 februari 2019
Juf Ank, verliefd op een Flexleerkracht. 4.1 miljoen mensen hoorden zondagavond dat anders niet automatisch verkeerd is. (hoewel deze directeur er doof voor is...)
BEKIJK BEELD
15 februari 2019
Drie zzp'ers aan het woord over de bewuste keuze om zzp'er te worden. Iemand uit de zorg, een jurist en een leerkracht (Jan-Willem Duim)
AD.NL PDF LEES DE TEKST
Februari 2019
Ledenblad van VOSABB (2000+ scholen). Flexleerkracht wordt door STIP (schoolbestuur) genoemd als oplossing dmv extra inzet EN zonder tussenpartij. Uiteraard is het fijn om op deze manier veel scholen en schooldirecteuren(!) te bereiken. Minstens net zo fijn is het dat het genoemd wordt vanuit de (positieve) ervaring.
LEDENBLAD LEES DE TEKST
9 februari 2019
Steeds meer zzp’ers in het onderwijs, ook uitzendbureau’s pikken een graantje mee. In dit item een tegengeluid, zonder winstoogmerk.
SBS6 Bekijk beeld en tekst
4 februari 2019
De toename van zzp'ers in het onderwijs. Wat verdient de zzp'er aan het tekort, en wat is de rol van tussenpartijen? Naar aanleiding van dit artikel zijn er kamervragen gesteld aan Minister Slob namens Peter Kwint (SP) en Lisa Westerveld (GroenLinks)
RTLnieuws RTLz LEES DE TEKST
Podcast
14 januari 2019
Het interview van Pim Westenberg in een podcast van 22 minuten. "zzp'ers in het onderwijs"
SOUNDCLOUD MP3
19 december 2018
Pim Westenberg in gesprek met directeuren, Onderwijsbond, een FlexLeerkracht en een FlexDocent.
LEES DE TEKST
18 oktober 2018
Tineke de Jong, over het zijn van een Flexleerkracht.
AMBITIE DVHN PDF
11 oktober 2018
Kamerlid van Meenen (D'66) stelt Flexleerkracht als Grassroot (idee van uit de sector, wat reeds werkt) voor aan minister Slob van onderwijs tijdens overleg lerarentekort.
TWEEDE KAMER Bekijk beeld
17 augustus 2018
Onderdeel in een item naar aanleiding van artikel in de Telegraaf. Hierin werd genoemd dat zzp’ers, om financiële redenen, niet goed voor het basisonderwijs zijn.
1VANDAAG Bekijk beeld en tekst
BNR radio
15 augustus 2018
In de ochtend-uitzending sprak Bas van Werven met Jan-Willem Duim, naar aanleiding van 13 VO scholen die tegen zzp’ers in het middelbaar onderwijs zijn.
BNR MP3