Vergelijk het platform met een marktplein. Als zzp’er huur je voor 49,95 per jaar een kraampje. Welke onderwijsdiensten je aanbiedt en tegen welke voorwaarden is aan jou. Flex-onderwijs zorgt ervoor dat scholen het marktplein vinden en jouw kraampje gratis kunnen benaderen.

Jouw kraampje

Bij aanmelding wordt gevraagd een profielpagina aan te maken. Dit is jouw kraampje. Jij geeft aan waar je kwaliteiten liggen en hoe je in te zetten bent. Je kunt voor hetzelfde geld op verschillende platforms staan. De vinkjes corresponderen met de zoekfunctie die scholen gebruiken. Jij beheert je instellingen 24/7.

Complete profielen

Hoe completer je profielpagina, hoe hoger je op de lijst staat. Dit is een eerlijke en transparante manier om autonomie van de zzp’er te stimuleren. Zorg er dus voor dat je diploma’s hebt geupload, de tekstvelden invult en de beschikbaarheid op orde hebt.

Openbaar platform

De kracht van een openbaar platform is dat jouw profiel door iedereen te benaderen is. Google maar eens op flex of op je eigen naam, optimale vindbaarheid! Dit heeft ook risico’s mbt avg, daarom hebben we de privacy-gegevens enkel beschikbaar gesteld voor scholen. Je vindbaarheid wordt hiermee niet beperkt, want de onbekende bezoeker kan middels het contactformulier met je in contact komen. Bedenk goed of je met voor EN achternaam gevonden wilt worden.

Samen voor goed onderwijs

Door dit openbare aspect merken we dat zzp’ers eenvoudig naar de site kunnen verwijzen voor hun eigenprofiel of dat van een ander. Zo zijn we elkaars ambassadeur en werk je als zelfstandige aan een rijk onderwijsnetwerk. We stimuleren dat graag via een online community > kennisbank. Met jouw aanmelding steun je deze beweging!

De voordelen van niet bemiddelen

Bemiddelen is volgens ons iets van voor het internettijdperk. Nu kunnen beide partijen elkaar namelijk eenvoudig vinden. Als we dat stimuleren, speelt autonomie (vrije keuze) ipv de voorkeur van de bemiddelaar de hoofdrol. Naast autonomie en competentie zijn er ook financiële voordelen. Directe benadering behoudt btw-vrijstelling en voorkomt bemiddeling/registratie kosten. Dit kan resulteren dat de zzp’er voor de school 2x zo goedkoop is, terwijl de zzp’er zelf niet minder verdient.