Wat?

Flexaanvraag is een initiatief van flex-Onderwijs met als doel het onderwijs en haar zelfstandige non-profit aan elkaar voor te stellen.


Waarom?

Mensen inzetten vanuit competentie (kwaliteit) en autonomie (eigenaarschap) zorgt voor meer onderwijsbevoegden die in het onderwijs willen werken. De ondernemende leraar (onderwijsbevoegde zelfstandige / freelancer / interimmer) dient wel ingezet te worden als meerwaarde, naast de loondienstcollega en niet in plaats van! Denk bijvoorbeeld aan een uur, dag of week de leraar overnemen zodat hij/zij tijd heeft voor andere dingen. Of juist het overnemen van die "andere dingen". De keuze hierin ligt bij de school / de leraar.
Middels dit concept onderscheidt het onderwijs zich van de andere sectoren waar zelfstandigen worden ingezet. Bewust. We gaan zo voor de gouden combi; minder kosten, meer kwaliteit. Met behoud van leraren als gevolg.


Kosten?

Scholen/organisaties kunnen de zelfstandigen gratis (platforms) of betaald (flexaanvraag) benaderen. De zelfstandigen betalen jaarlijks 50 euro (excl btw) voor hun openbare profielpagina. Dit zijn jaarlijkse kosten, ongeacht het aantal uren dat je ingezet wordt. Middels deze lage kosten maken wij het mogelijk dat zzp'ers niet duur hoeven te zijn en vervolgens wel een eerlijk loon krijgen.