FlexAanvraag 'spelregels'

De wederzijdse verwachtingen van een FlexAanvraag

Omdat flex-onderwijs onwaarschijnlijk hard groeit, hebben we in 2020 de gratis Flexaanvraag opgezet. Als school heb je nu naast optie 1 ook een optie 2 om zzp’ers te benaderen.

Om misbruik en verkeerde verwachtingen te voorkomen zijn er enkele spelregels met betrekking tot optie 2.

Zelfstandige

Lijkt de aanvraag je wat? Reageer via het platform middels en korte tekst waarin je je meerwaarde en voorwaarden benoemt. Reageer binnen 24 uur.

Zorg dat je een aantal documenten bij de hand hebt

  • Verklaring omtrent gedrag (niet ouder dan 6 maanden, vraag hier een nieuwe aan.
  • Diploma’s

Een ondertekende overeenkomst van opdracht is verplicht. De modelovereenkomst geen werkgeversgezag die je van Flex hebt ontvangen voldoet aan deze eisen en die van wet DBA. Deze kan op twee manieren ondertekend worden

  1. Jij biedt de overeenkomst aan aan school en regelt zelf de facturatie
  2. Je vraagt de school de administratietool te gebruiken waardoor je zonder kosten gebruik kunt maken van automatisering overeenkomst, urenregistratie en facturatie.
  3.  

School(organisatie)

Formuleer de opdracht zo compleet mogelijk. Wat is het ‘probleem’ en voor welke periode wordt hier een oplossing voor verwacht. Hoe ziet de oplossing er ideaal gezien uit. Ter voorkoming van schijnzelfstandigheid is vrijheid van invulling essentieel

Zzp’ers krijgen 24 uur om te reageren. De school heeft na die 24 uur nog eens 24 uur om de juiste reactie(s) er uit te halen en verder contact te leggen via mail/chat/telefoon.

Sluit hierna de FlexAanvraag

De school is verantwoordelijk om diploma’s, VOG op te vragen en de zzp’er te vragen een verwerkersovereenkomst (als de school deze heeft) te tekenen.

 

Onderteken de overeenkomst van opdracht.

Flex-onderwijs biedt de zzp’ers een goedgekeurde overeenkomst van opdracht aan, inclusief een modelovereenkomst geen werkgeversgezag waarmee beide partijen voldoen aan de wet DBA.

Wil je zeker zijn van je zaak, maak dan gebruik van onze raamovereenkomst middels de administratietool. Hiermee ben je zeker van een kloppende overeenkomst, urenregistratie en facturatie

Let op: Een opdracht is geen functie.
Solliciteren is daarom geen vanzelfsprekendheid.