Flex-onderwijs  is de nieuwe online marktplaats voor zzp’ers in het onderwijs. Een on-demand service waar zelfstandige leraren / docenten /  ib’ers / rt’ers / schoolleiders, zonder tussenkomst van een uitzendbureau, ingezet kunnen worden door scholen in heel Nederland.

Binnen een 2 jaar tijd hebben al meer dan 300 freelancers zich ingeschreven op het platform. De freelancers zijn per direct beschikbaar. Scholen kiezen vervolgens op basis van de diploma’s, kwaliteiten en beoordelingen de persoon die het beste bij de school en de opdracht past. De zelfstandige kiest zelf waar, wanneer, voor wie en vanuit welke hulpvraag ze willen werken. Het is ook mogelijk om een flexaanvraag te versturen naar iedereen die binnen de regio en voorkeur van de school valt.

Na elke opdracht bouwen de ‘flexers’ door middel van een beoordeling verder aan het vertrouwen, om zo voor meer opdrachten in aanmerking te komen. 

Flex is het nieuwe vast!

Jan-Willem Duim, Initiatiefnemer van Flex-onderwijs (en zelf leerkracht): “Er is een uitstroom uit het onderwijs gaande. Inzetten op instroom is alleen effectief als de achterdeur niet wagenwijd open staat. Het is dus zaak om in te zetten op behoud en dat kan middels flexibele inzet van onderwijsbevoegde zelfstandigen. Doordat de schoolleider zelf kan kiezen welke persoon of kwaliteit het beste bij de school past, spreken we van autonomie vanuit competentie.” Middels deze flexibele schil zonder tussenpartij is het afgelopen schooljaar ongeveer 7 miljoen euro bespaard. Daarnaast is de uitstroom verminderd en de stille reserve gekrompen. “Middels flex behouden we vast” Alsdus Jan-Willem Duim

Database van 350+ onderwijs zzp’ers

Inmiddels wordt Flex-onderwijs al goed gevonden. Er zijn zelfs schoolbesturen die de inzet van de flexer koppelen aan goed werkgeverschap omdat door inzet geluisterd kan worden naar de behoefte uit het team zonder dat het 3x zo duur is. Flex-onderwijs heeft als doel om over 5 jaar niet enkel marktleider te zijn voor leraren en docenten maar een openbaar platform voor alle onderwijs gerelateerde zzp’ers die gevonden willen worden zonder bemiddelaar. Op dit moment is Flex-Onderwijs al het grootste openbare zzp-platform voor het onderwijs