Afgelopen week ging er vanuit Microsoft onderstaand persbericht uit. Enorm vereerd met de waardering die Flex-onderwijs krijgt. Wij zetten de Microsofts Azure clouddienst in voor een veilig en betrouwbaar platform voor het onderwijs.

Lees hieronder het persbericht in het Nederlands

Nederlands bedrijf brengt leerkrachten en scholen samen via een online platform welke  wordt aangedreven door Microsoft Azure

Het tekort aan leerkrachten in Nederland komt niet door een gebrek aan gekwalificeerde mensen, maar door een gebrek aan flexibele inzet. Uit onderzoek blijkt dat bijna 30.000 gekwalificeerde professionals in Nederland buiten het onderwijs werken als zelfstandige docenten. Tussenpartijen proberen leemten in het schoolpersoneel op te vullen, maar hun tarieven zijn hoog. Flex-onderwijs vindt dat onderwijsgeld in het onderwijs moet blijven.

Daarom heeft Flex-onderwijs een openbaar online platform gelanceerd waar scholen zelfstandige docenten in hun vakgebied kunnen vinden op basis van competentie, kwaliteit en autonomie. Een school in nood kan dan vrijblijvend contact opnemen met de zelfstandige leerkracht en de arbeidsvoorwaarden bespreken. Flex-onderwijs biedt haar oplossing voor basis- en voortgezet onderwijs.

Flex-onderwijs ondersteunt zowel scholen als zelfstandige leerkrachten door het gehele administratieproces te verzorgen, vanaf het moment van contact, via ondertekening van de “modelovereenkomst”, tot facturering voor gewerkte uren. Dit bespaart zowel tijd als geld dat naar tussenpersonen zou zijn gegaan. Daarnaast kunnen beide partijen autonoom handelen.

Zo’n cruciaal platform voor onderwijs moet stabiel, schaalbaar en veilig zijn. De Flex-Onderwijs.nl portal gebruikt Microsoft Azure om deze doelen te bereiken. Azure biedt de mogelijkheid om een ​​platform te creëren en te onderhouden dat voldoet aan enkele van de hoogste eisen op het gebied van beschikbaarheid en beveiliging. Flex-onderwijs gebruikt Azure zowel voor het hosten van het platform, zodat het stabiel en schaalbaar is, als voor alle automatische beveiligingscontroles. Deze automatische controles (Advanced Data Security) versleutelen de informatie en veiligheidsmaatregelen zorgen ervoor dat alle informatie veilig blijft.

“Microsoft Azure helpt ons bij het runnen van een stabiele en schaalbare oplossing die een landelijk platform nodig heeft. Daarnaast biedt Azure de tools om de data binnen het platform te beveiligen ”, aldus Dennis Jungerius, Technical Lead Flex-onderwijs. “Samen maken Flex-onderwijs en Azure het mogelijk om onderwijs te ondersteunen door scholen bemand te houden en ervoor te zorgen dat de onderwijsfinanciering in het onderwijs blijft in plaats van naar dure intermediairs te gaan”

Dan Ayoub, General Manager, Education Experiences, Microsoft Corp.: “Bedrijven zoals Flex-onderwijs profiteren van het vertrouwde Microsoft Azure-cloudplatform om creatieve oplossingen te ontwikkelen en te implementeren die grote impact hebben op hun vakgebied. Flex-onderwijs levert positieve resultaten op in het onderwijs en we zijn er trots op partner te zijn in die missie. “